Köszöntő Hírek Önkormányzat Képviselő-testület Intézmények Civil szervezetek

Pátka

Civil szervezetek DISEJegyzőkönyvekPátka GYermekeiért EgyesületPátkai Csemetekert Gyermekeiért AlapítványSzabályzatokPátkai PolgárőrségSzabályzatokSzabályzatokSzabályzatok

Vissza a főmenübe

 

 

 

 

   
Pátkai Pántlika Táncegyesület

 

Pátkai Pántlika Táncegyesület

Óvoda

 

A Pátkai Pántlika Táncegyesület elérhetősége:

Az adományokat, támogatásokat és jelentkezéseket ide várjuk.

Elnök:

Dobos Edina
Mobil:
06/70-205-2789
   
Székhely:
8092 Pátka, Vak Bottyán tér 4.
Bankszámlaszám:
Forrás Takarékszövetkezet

72900075-10504495

 

 

Adószám:

18338544-1-07

Alapítás időpontja:

2012. augusztus 6.

 

Az egyesület céljai és feladatai (alapcél szerinti tevékenység):

 1. Célja elsősorban Pátka község kulturális örökségének megóvása, felgyűjtése (kulturális örökség megóvása, tudományos tevékenység, kutatás), ezzel kapcsolatos tudományos tevékenység, kutatás, valamint a népművészettel kapcsolatos új értékek létrehozása (pl. kiállítások, kiadványok, oktatási segédanyagok készítése, publikációk).
 2.  
 3. Pátkai Pántlika Táncegyüttes működtetése.
 4.  
 5. Kulturális tevékenység, aktív szolgáltató részvétel a község kulturális életében (programok, jótékonysági rendezvények, fesztiválok, műsorszolgáltatás).
 6.  
 7. Képességfejlesztés, ismeretterjesztés, a kulturális örökség oktatása, továbbadása a fiatalabb nemzedékek (nevelés és oktatás, ismeretterjesztés).
 8.  
 9. Közvetve gyermek- és ifjúságvédelmi feladatok:
  • A 88/2009-es OGY határozattal elfogadott Nemzeti Ifjúsági Stratégia c. dokumentum szerint a fiatalok kevesebb, mint 15%-a rendelkezik valamilyen szervezeti tagsággal, amelybe a kulturális és hagyományőrző csoportok is beletartoznak. Hazánkban ma nagy szükség van arra, hogy a magyar nemzet kulturális értékeit elérhetővé és hozzáférhetővé tegyük a gyermekek, serdülők és fiatalok számára.
  • Egyesületünk célja gondoskodni arról, hogy megismerhetőek legyenek ezek az értékek, éppen ezért segítjük elsősorban a községben és a környező falvakban élő fiatalság kulturális és szabadidős tevékenységeit. Ösztönzünk minden olyan szórakozási lehetőséget, melyek nem az éjszakai órákban, drog, alkohol és dohányáruk fogyasztása mellett történnek.
  • Ennek érdekében célunk gyermek- és ifjúsági csoportok működtetése a magyarság és az európaiság megélése, valamint a kulturális hagyományaink átörökítése céljából, mely az ifjúsági stratégia horizontálisan kiemelt feladata.
   
 10. A kulturális örökségünk megóvása, mint kiemelt feladat magába foglalja magyarországi nemzeti és etnikai kisebbségekkel, valamint a határon túli magyarsággal kapcsolatos tevékenységet is. Célunk szoros kapcsolatot kialakítani és fenntartani más magyarországi nemzeti és etnikai kisebbségekkel, valamint határon túli magyar szakmai civil szervezettel (pl. közös szakmai  programok, tapasztalatcserék, pályázatok).
 11.  
 12. a) Egyesületünk politikai pártoktól nem kér és nem fogad el támogatást. Nem állít, és nem támogat országgyűlési képviselőjelöltet és a jövőben sem fog.
  b) Az egyesület közvetlen politikai tevékenységet nem folytat, szervezete pártoktól független és azoknak anyagi támogatást nem nyújt.
 13.  
 14. Az egyesület nem zárja ki, hogy tagjain kívül más is részesülhessen szolgáltatásaiból.

 

 
 

 

 

© 2013 - Minden jog fenntartva. Felelős szerkesztő: Gerencsér Attila